Cacao Opskrift & Tilberedning

Du kan sagtens drikke din kop ceremonial cacao helt ren, som den er. Men her får du min absolutte favoritopskrift, som jeg selv tilbereder den hjemme og til ceremonier. Den smager mega godt! Men eksperimentér gerne selv – der er altså ingen grænser for, hvad du kan komme i din cacao <3

Har du brug for mere inspiration, så har jeg lavet en video, hvor jeg tilbereder ceremonial cacao.

Du finder den på på min Instagram-profil som fastgjort video ("How to").

* Du kan også vælge at tilsætte mere væske, hvis du ønsker at cacaoen skal være mildere i smag og mindre tyk.

Du kan vælge en anden plantemælk. jeg anbefaler dog IKKE mandelmælk, da det naturlige indhold af calcium hæmmer optagelsen af cacaoen

Hvis du ikke har plantemælk, så er det fint at bruge vand – plantemælken gør den blot mere cremet. Men brug endelig ikke komælk, da det hæmmer optagelsen af din cacao.

** Prøv dig frem til du finder den rette mængde cacao for dig.

Start gerne med 25 gram ceremonial cacao og se, hvordan det føles at drikke denne mængde. Du kan ikke overdosere, men det er forskelligt fra person til person, hvad den rette mængde er ift, hvad du har brug for. Er dit system meget sensitivt, så start med en mindre mængde.

*** Himalayasalt

Jeg anbefaler himalayasalt, da det indeholder mineraler og andre sporstoffer, som er godt for din krop. Har du ikke himalayasalt, så undlad at tilføje salt til din cacao.

**** Blender

Hvis du har en VitaMix blender, eller anden kraftfuld blender, som samtidig kan varme indholdet op (uden låget springer af), så put alle dine ingredienser heri og blend.

Når jeg blot laver til mig selv herhjemme, gør jeg dét, og sætter min VitaMix blender på turbohastighed i et par minutter og voila – så er der dældulme cacao!

“Det her er simpelthen for uoverskueligt med alle de ingredienser!”

Husk på, at dette er blot min opskrift, som jeg har eksperimenteret mig frem til, er mega monster lækker. Og det er den måde, jeg tilbereder den på til alle ceremonier. Det er IKKE et must for at drikke din ceremonial cacao.

*Hvis du vil slippe for selv at finde alle krydderierne, så har jeg lavet en læxi krydderi-mix som du kan købe her.

Keep it simple!

Du kan sagtens drikke din ceremonial cacao rent – ja, du kan udelade 1, 3 eller alle ingredienser i opskriften! Vand er lige så fint at bruge – plantemælken gør den dog mega cremet, og det kan jeg i hvert fald godt lide. Men hvis jeg ikke har plantemælk, så afholder det mig ikke fra at nyde en kop.

Ceremonial cacao mousse

Nogle dage er jeg bare mere til en dessert end en kop varm ceremonial cacao. De dage laver jeg ceremonial cacao MOUSSE <3

Det er mega læxi og super cremet. Du kan selv lave den, sådan her:

1. Følg opskriften ovenover. 

2. I stedet for at bruge al plantemælken op, så varm kun en smule. Jeg plejer at bruge ca. 1 dl., men mærk hvad der føles godt og hvornår cacaoen har den rette konsistens for dig.

3. Du kan spise moussen som den er, lækker og lun eller du kan stille den på køl til den har den rette mousse-temperatur for dig <3

© 2020 by Camille Namaste. All rights reserved.

  • w-facebook
  • Hvid Instagram Icon
  • Hvid YouTube ikon